بهترین مرکز درمان پارکینسون| واقعیت مجازی جدیدترین روش برای درمان پارکینسون
پارکینسون یک بیماری تحلیل برنده است که تقریباً تعداد زیادی از افراد سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده اند. بیماری پارکینسون یک اختلال عصبی تحلیل برنده است که با علائم جسمانی متعددی از قبیل لرزش بدن سفتی و خشکی عضلات و ناتوانی حرکتی همراه است. هنوز پزشکان به درستی علت بروز این بیماری را نمی دانند اما عقیده دارند که چند فاکتور بسیار مهم از قبیل عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی و تنش و استرس در بروز این بیماری نقش دارند.
تحقیقات نشان داده است که شیوع ابتلا به این بیماری در میان مردان بیشتر از زنان است و حتی گاهی اوقات افرادی که کمتر از ۴۰ سال بعد تا ۲۰ سال سن دارند به این بیماری مبتلا می شوند.
تعداد زیادی از افرادی که پارکینسون دارند دچار مشکلات حرکتی می شوند و سیستم اعصاب مرکزی آنها که وظیفه پردازش سیگنال های ارسال شده و حفظ تعادل را بر عهده دارد نمی تواند به خوبی وظیفه خود را انجام دهد و به این ترتیب از میزان توانایی آن برای تبدیل سیگنال های ارسال شده به رفلکس حرکتی مناسب کاسته می شود.
به طور کلی توانایی حرکتی به هماهنگی همه اعضای بدن و به ویژه سیستم عصبی ارتباط دارد و گیرنده های حسی که در تاندون ها ماهیچه ها و مفاصل بدن قرار دارند نقش مهمی را در این فرآیند ایفا می کنند.
با پیشرفت بیماری پارکینسون از میزان توانایی حرکتی اعضای بدن کاسته می شود و ریسک زمین خوردن در این بیماران افزایش پیدا می کند و بیماران به دنبال روشی برای بهبود عملکرد حرکتی خود خواهند بود. با ما همراه باشید تا اطلاعات سودمندی را در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم.
چگونه از واقعیت مجازی در بهبود بیماری استفاده میشود؟
واقعیت مجازی یک فناوری جدید است که از آن برای درمان برخی از بیماری های تحلیل برنده از قبیل پارکینسون استفاده میشود. در فناوری واقعیت مجازی از تصاویر و بازی های تقریبا واقعی استفاده می شود و یک فضای سه بعدی برای بیمار طراحی و اجرا می شود و بیمار خودش را در آن صحنه تصور می کند و شروع به واکنش نشان دادن می کند و از حرکات دست و پای خود برای پاسخ به محرک های ایجاد شده استفاده می نماید.
نقش واقعیت مجازی در بهبود بیماری پارکینسون چیست؟
هدف از انجام برنامه توانبخشی در بیماران مبتلا به پارکینسون این است که بتوانیم با کمک گرفتن از تمرینات جسمانی ویژه و سودمند به بهبود عملکرد و کنترل سیستم حرکتی آنها کمک کنیم. این مرحله شامل انجام دادن تمرینات ورزشی بر روی سیستم تعادل بدن است که تمرینات مورد نظر به عنوان یک ابزار درمانی برای فعال سازی این سیستم در نظر گرفته می شوند. برنامه توانبخشی سیستم تعادلی بدن به کمک ابزارهای که واقعیت مجازی یا VR نام دارد انجام می شود و در این حالت بیمار در یک جهان خیالی قرار می گیرد و درک او از محیط توسط یک محرک مصنوعی تغییر پیدا میکند و یک تضاد حسی ایجاد می شود که باعث تغییر در عکس العمل سیستم تعادلی بدن حذف خواهد شد. بهره گرفتن از واقعیت مجازی به عنوان ابزاری برای ارزیابی و برنامه ای برای توانبخشی به پزشک کمک می کند بتواند به تقویت ابزار واقعیت مجازی و افزایش میزان اثرگذاری آن بپردازد.
مکانیسم اثر واقعیت مجازی در بیماری پارکینسون به چه صورت است؟
در واقعیت مجازی از محیطی استفاده می شود که شبیه موقعیت هایی است که در زندگی واقعی با آنها روبرو می شویم و به کمک تمرینات ورزشی مخصوص سر و بدن و با استفاده از عینک مخصوص مکانیزم طبیعی سیستم عصبی بدن تحریک می شود و سرعت عکس العمل آن افزایش می یابد و به اصلاح یا تغییر فقدان اطلاعات حسی می پردازد. در هر محیط بیمار برای یادگیری یک کار جدید به ارتباط جدید نیاز دارد تا اعصاب جدید تحریک شود و ارتباطات جدیدی بین نورون ها به وجود بیاید. آسیب دیدگی بافت عصب باعث می شود که سلول های عصبی سالم نیز مانند سلول های آسیب دیده عمل کنند.
با توجه به تحقیقات متعددی که در خصوص واقعیت مجازی و بیماری پارکینسون انجام شده است پزشکان به این نتیجه رسیده است که این روش سودمند باعث بهبود تعادل بیمار، ایجاد حس مثبت بر روی اعتماد به نفس، و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پارکینسون شده است. فناوری واقعیت مجازی یک منبع بسیار مهم برای بهبود کیفیت زندگی بیماران محسوب می شود و امروزه نقش آن در بهبود حال تعداد بسیار زیادی از افرادی که به بیماری های سیستم عصبی و اختلالات حرکتی مبتلا هستند ثابت شده است. به طور کلی هدف از کاربرد واقعیت مجازی غلبه بر محدودیت هایی است که بیماران به لحاظ حرکتی با آن مواجه هستند و این فناوری نوین می تواند به خوبی در اکثر موارد به بهبود ناتوانی جسمی کمک کند.
چگونه به کمک واقعیت مجازی توانبخشی سیستم تعادلی عملکردی بیماران مبتلا به پارکینسون انجام می شود؟
توانبخشی سیستم تعادل عملکرد یک روش درمانی است که در توانبخشی تعادل بدن مورد استفاده قرار می گیرد و به ارزیابی قدرت جسمانی بیمار می پردازد و به کمک سنسور های حسی تغییرات ایجاد شده در سطح تعادل بیماران را ثبت می کند. در ابتدا پزشک این روش را برای بیمار توضیح می دهد تا بیمار با حرکاتی که قرار است انجام دهد آشنایی پیدا کند، به عنوان مثال با حرکات مربوط به سر، حفظ تعادل در هنگام راه رفتن و ایستادن، هماهنگی اعضای بدن ،هماهنگی چشم و پا، حرکات چرخشی لگن، حرکات رو به جلو و عقب، چرخش زانو، حرکات زانو و ران و انتقال وزن بدن آشنا می شود و به این ترتیب می توان به بهبود مشکلات ناتوانی حرکتی و اختلال تعادل در این بیماران پرداخت تا از میزان لرزش بدن، سفتی و خشکی عضلات، عدم تعادل و مشکلات حرکتی آنها کاسته شود.
اکثر بیمارانی که تحت آموزش با واقعیت مجازی قرار گرفته اند بهبود توانایی حرکتی اندام های تحتانی را تجربه خواهند کرد. خشکی و سفتی عضلات در برخی از بیماران باعث احساس درد در بازو و شانه می شود که می توان به طرز قابل توجهی با استفاده از فناوری واقعیت مجازی به کنترل آن پرداخت.
آیا واقعیت مجازی باعث بهبود بیماران مبتلا به پارکینسون می شود؟
طبق تحقیقاتی که در این خصوص انجام شده است و گزارشات روزانه بیمارانی که تحت درمان با واقعیت مجازی قرار گرفته اند بهبود توانایی حرکتی آنها به خوبی قابل مشاهده است. از آنجایی که بدن این بیماران با محرک دیداری مطابقت و سازگاری پیدا کرده است میزان هماهنگی اعضای بدن آنها بهبود یافته و در نتیجه سطح تعادل آنها نیز افزایش پیدا کرده است. به تدریج انجام دادن تمرینات ورزشی و بهبود مهارت های ادراکی نیز به برنامه درمانی بیماران اضافه می شود و این فرآیند باعث افزایش مزایای واقعیت مجازی در درمان آنها خواهد شد.
تکرار تمرینات ورزشی با تغییر واکنش رفتاری و نوروفیزیولوژیکی مکانیسم های عصبی باعث می شود بیمار بتواند به راحتی حرکت کند و این موضوع یک فرایند مهم در درمان بیماران مبتلا به پارکینسون محسوب می شود. به طور کلی توانبخشی به کمک واقعیت مجازی نقش مهمی را در بهبود تعادل بدن و افزایش توانایی عملکردی بیماران، کاهش خطر زمین خوردن، بهبود سطح اعتماد به نفس و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پارکینسون ایفا می کند. اکثر بیمارانی که از واقعیت مجازی استفاده کرده اند بهبود علائم خود و مزایای این روش سودمند را تایید نموده اند.
با توجه به تحقیقات متعددی که در خصوص واقعیت مجازی و بیماری پارکینسون انجام شده است پزشکان به این نتیجه رسیده است که این روش سودمند باعث بهبود تعادل بیمار، ایجاد حس مثبت بر روی اعتماد به نفس، و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پارکینسون شده است