بهترین پزشک برای درمان پارکینسون در شمال تهران| مرکز درمان پارکینسون| یک روش جدید برای درمان پارکینسون

0

بهترین متخصص مغز و اعصاب- بهترین مرکز درمان پارکینسون| بهترین روش برای درمان پارکینسون 

درمان پارکینسون با واقعیت مجازی
درمان پارکینسون با واقعیت مجازی

بیماری پارکینسون یکی از اختلالات ناتوان کننده سیستم عصبی بدن است که بر راه رفتن بیمار و توانایی حرکت او تاثیر می گذارد و به تدریج بیمار برای راه رفتن و انجام دادن فعالیت های روزمره خود به مشکل بر می خورد. این مسئله باعث شده است که بیماران به دنبال روش‌ های مختلف از قبیل طب سوزنی، طب سنتی و حتی زالو درمانی برای بهبود وضعیت خود باشند اما متاسفانه هیچ گونه نتیجه ای نمی گیرند.

بهبود توانایی جسمانی در بیماران مبتلا به پارکینسون اهمیت بسیار زیادی دارد. توان بخشی بیماران به کمک واقعیت مجازی می ‌تواند آنها را از مزایای این روش جدید بهره مند سازد. در سال‌ های اخیر شواهدی به دست آمده است که نشان می ‌دهد بهره گرفتن از واقعیت مجازی در یک مرکز تخصصی می ‌تواند به بهبود توانایی عملکردی بیماران مبتلا به پارکینسون کمک کند و بیمار قادر خواهد بود با مشکل کمتری به انجام فعالیت های روزمره خود بپردازد و از میزان وابستگی او به اعضای خانواده برای لباس پوشیدن، حمام رفتن و راه رفتن کاسته خواهد شد.

مراحل برنامه توان بخشی در بیماران مبتلا به پارکینسون

بیماران مبتلا به پارکینسون در هر جلسه از برنامه توان بخشی سه مرحله را می گذرانند. مرحله اول که مرحله گرم کردن بدن نام دارد و بر روی گرم کردن مفاصل و عضلات بدن تمرکز می نماید. مرحله دوم که مرحله فعال نام دارد و شامل تمرینات مختلف در حالت ایستاده و نشسته است و بر روی هماهنگی بالا تنه و پایین تنه، تمرینات مربوط به حفظ تعادل و تمرینات حرکتی تمرکز دارد. مرحله سوم که مرحله سرد کردن بدن نام دارد و شامل تمرینات ورزشی دستی، تمرینات حرکتی و تمرینات تنفسی است.

برنامه توان بخشی به کمک واقعیت مجازی

بهترین روش برای درمان پارکینسون
هر جلسه درمانی شامل چندین تمرین ورزشی مختلف است و بیمار حدود ۴ دقیقه به انجام آنها می ‌پردازد سپس یک دقیقه استراحت می ‌کند. به عنوان مثال از بیمار خواسته می شود که در مرکز اتاق قرار بگیرد و به شی در حال حرکت روی صفحه مانیتور دست بزند.

هنگامی که بیمار بتواند به خوبی کارش را انجام دهد این شی از صفحه مانیتور حذف می شود. در یک تمرین دیگر از بیمار خواسته می شود گل رزی که روی صفحه مانیتور قرار دارد را لمس کند. در این حالت پزشک به بررسی فاصله بین هدف و بیمار و میزان عکس ‌العمل سریع او می ‌پردازد. در یک تمرین دیگر پزشک از بیمار می خواهد هر چه سریع تر تخم مرغ هایی که روی صفحه مانیتور قرار دارند را به طور تصادفی لمس کند، که در این حالت پزشک سطح عملکرد بیمار را بررسی می نماید.

هدف از انجام برنامه توان بخشی در درمان بیماری پارکینسون

واقعیت مجازی در درمان بیماری پارکینسون
برنامه توان بخشی به عنوان یکی از عوامل بسیار مهم در درمان افراد مبتلا به پارکینسون در نظر گرفته می ‌شود که می ‌تواند به بهبود توانایی عملکردی و افزایش قدرت جسمانی آنها کمک کند. کاربرد مثبت واقعیت مجازی در توان بخشی بیماران مبتلا به پارکینسون بر مبنای شواهد متعددی قرار دارد که از تحقیقات مختلف به دست آمده است. ورزش کردن به کمک واقعیت مجازی باعث می ‌شود که بیمار تمایل بیشتری برای انجام حرکات توصیه شده توسط پزشک داشته باشد.
ورزش کردن باعث افزایش قدرت سیناپسی می شود و بر انتقال پیام های عصبی تاثیر می گذارد که در نهایت باعث بهبود سیستم عملکردی در افراد مبتلا به پارکینسون خواهد شد. پزشکان مراکز تخصصی به این نتیجه رسیده اند که برنامه توان بخشی با مزایای بسیار زیادی همراه است و تاثیرات مثبتی را بر حفظ تعادل بیماران می ‌گذارد و نحوه راه رفتن آنها بهبود پیدا خواهد کرد.

VR موثرترین روش در درمان پارکینسون

درمان پارکینسون
درمان پارکینسون

از روش‌ های جدیدی برای توان بخشی بیماران مبتلا به پارکینسون استفاده می ‌شود که موثرترین آنها بهره گرفتن از فناوری واقعیت مجازی و بازی کردن و داشتن فعالیت جسمانی در این محیط است. برنامه توان بخشی  در مراکز تخصصی برای افراد مبتلا به پارکینسون هدف محور است و بر روی فعالیت جسمانی و یادگیری فعالیت های ویژه ای در محیط مورد نظر تمرکز می کند. البته بهتر است بدانید که کاربرد واقعیت مجازی در بهبود توانایی عملکردی افراد مبتلا به بیماری پارکینسون به ویژگی های فردی بیمار و شرایط جسمانی او بستگی دارد.

واقعیت مجازی یک ابزار امیدوار کننده برای بهبود بیماران مبتلا به پارکینسون

پارکینسون و درمان با واقعیت مجازی
پارکینسون و درمان با واقعیت مجازی

واقعیت مجازی یک فناوری امیدوار کننده است که از عملکرد شناختی برای بهبود توانایی حرکتی حفظ تعادل و بهبود قدرت اعضای بدن در افراد مبتلا به پارکینسون استفاده می ‌کند. امروزه از واقعیت مجازی برای ارزیابی توانایی حرکتی بیماران مبتلا به پارکینسون استفاده می ‌شود که به تدریج باعث بهبود عملکرد حرکتی آنها خواهد شد.

ممکن است در ابتدا انجام دادن کارهایی که از بیمار خواسته می شود برای او دشوار باشد و باعث دلسرد شدن می شود اما به تدریج و با بهبود توانایی حرکتی، تمایل بیمار برای همکاری بیشتر با پزشک افزایش پیدا می کند. بیمار با مشاهده بهبود حال خود برای ادامه فرایند درمان تشویق خواهد شد.

کاربرد واقعیت مجازی در بهبود توانایی جسمانی بیماران مبتلا به پارکینسون

پارکینسون و درمان با واقعیت مجازی
پارکینسون و درمان با واقعیت مجازی

برنامه ورزشی توان بخشی باید به خوبی از فناوری واقعیت مجازی برای بهبود عملکرد شناختی استفاده کنند تا به این ترتیب ریسک زمین خوردن در بیماران مبتلا به پارکینسون کاهش پیدا کند. این برنامه به نحوی طراحی می شود که بیمار را تشویق کند به ادامه درمان بپردازد و از مایوس شدن او در این فرآیند جلوگیری می نماید. برنامه توان بخشی در مراکز تخصصی برای درمان بیماران مبتلا به پارکینسون از واقعیت مجازی بهره می ‌گیرد که یک برنامه سه بعدی است و تمرینات توان بخشی را به آنها ارائه می دهد. هدف از کاربرد واقعیت مجازی در این برنامه درمانی تسهیل انجام حرکات سودمند برای بیماران مبتلا به پارکینسون است تا بتوان به بهبود توانایی جسمانی آنها و افزایش استقلال شان کمک کرد.

مترجم: لیلا عبدالملکی

منبع یک

منبع دو

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.